Psycholog dla dziecka
- gucio
Psycholog dla dziecka
- Kolettka
Re: Psycholog dla dziecka
- Zakręcona
- Wiajpi
- Noris
- Romek1
- juri8200
- milenka92
Post autor: Łucja »
- lukrecja
ks piotr pawlukiewicz wikipedia
Post autor: Tyć »
Post autor: aśka9 »
Post autor: Szała »
Post autor: Baśka »
Jeśli dziecko skończyło 5 lat, to moczenie już nie jest to normą. Najlepiej umów się na wizytę do lekarza, a póki co zajrzyj na stronę suchyporanek.pl, tam znajdziesz odpowiedź na wiele pytań, bo strona naprawdę wyczerpuje temat.Szała pisze: ↑11 cze 2021, 23:29 Też mam pytanie w tym temacie. Od jakiegoś już czasu zastanawiam się nad pójściem z dzieckiem do psychologa. Mam problem z pięciolatkiem, któremu nadal zdarza się (i to w moim odczuciu dość często, bo kilka razy w miesiącu) zmoczyć nocą łóżko. Myślicie, że powinno mnie to martwić, czy to może być jeszcze normalne w tym wieku i wyolbrzymiam?
Post autor: Dorota Moś »
Post autor: Benośka »
A jakoś się przygotować do lekarza? Może już jakieś badania zrobić na własną rękę? O co mogą pytać?Baśka pisze: ↑14 cze 2021, 12:32
Jeśli dziecko skończyło 5 lat, to moczenie już nie jest to normą. Najlepiej umów się na wizytę do lekarza, a póki co zajrzyj na stronę suchyporanek.pl, tam znajdziesz odpowiedź na wiele pytań, bo strona naprawdę wyczerpuje temat.
Post autor: Luśka »
Post autor: Miłka »
Jak długo trzeba będzie prowadzić taki dzienniczek mikcji? U nas też taki problem z nocnym sikaniem do łóżka, ale wyniki badań są raczej ok.Luśka pisze: ↑28 cze 2021, 7:36 Wszystkie potrzebne badania zleci lekarz (zwykle to jest badanie moczu, krwi i w badanie kierunku pasożytów). Ty sobie ściągnij ze strony suchego poranka kalendarz moczenia i dzienniczek mikcji i wypełniaj, bo o to na pewno będzie lekarz pytał na wizycie.
myślę, że dobrze by było przynajmniej przez miesiąc prowadzić taki dzienniczek, lekarz bedzie miał lepszy ogląd sytuacjiMiłka pisze: ↑29 cze 2021, 21:48Jak długo trzeba będzie prowadzić taki dzienniczek mikcji? U nas też taki problem z nocnym sikaniem do łóżka, ale wyniki badań są raczej ok.Luśka pisze: ↑28 cze 2021, 7:36 Wszystkie potrzebne badania zleci lekarz (zwykle to jest badanie moczu, krwi i w badanie kierunku pasożytów). Ty sobie ściągnij ze strony suchego poranka kalendarz moczenia i dzienniczek mikcji i wypełniaj, bo o to na pewno będzie lekarz pytał na wizycie.
Post autor: Truśka »
A czy któraś z Was stosowała alarm wybudzeniowy i może coś na ten temat napisać z własnego doświadczenia? Zastanawiam się nad wprowadzeniem tej metody, podobno jest dosyć skuteczna.Luśka pisze: ↑21 lip 2021, 19:41myślę, że dobrze by było przynajmniej przez miesiąc prowadzić taki dzienniczek, lekarz bedzie miał lepszy ogląd sytuacjiMiłka pisze: ↑29 cze 2021, 21:48Jak długo trzeba będzie prowadzić taki dzienniczek mikcji? U nas też taki problem z nocnym sikaniem do łóżka, ale wyniki badań są raczej ok.Luśka pisze: ↑28 cze 2021, 7:36 Wszystkie potrzebne badania zleci lekarz (zwykle to jest badanie moczu, krwi i w badanie kierunku pasożytów). Ty sobie ściągnij ze strony suchego poranka kalendarz moczenia i dzienniczek mikcji i wypełniaj, bo o to na pewno będzie lekarz pytał na wizycie.
stosowałam u swojego dziecka, dosyć szybko to dało efekty, polecam jeśli się zastanawiasz nad zakupemTruśka pisze: ↑22 lip 2021, 8:30A czy któraś z Was stosowała alarm wybudzeniowy i może coś na ten temat napisać z własnego doświadczenia? Zastanawiam się nad wprowadzeniem tej metody, podobno jest dosyć skuteczna.Luśka pisze: ↑21 lip 2021, 19:41myślę, że dobrze by było przynajmniej przez miesiąc prowadzić taki dzienniczek, lekarz bedzie miał lepszy ogląd sytuacjiMiłka pisze: ↑29 cze 2021, 21:48
Jak długo trzeba będzie prowadzić taki dzienniczek mikcji? U nas też taki problem z nocnym sikaniem do łóżka, ale wyniki badań są raczej ok.
Post autor: Truśka »
A czy Twoje dziecko długo musiało się przyzwyczajać do tego sprzętu? Zastanawia mnie, jak dzieci na to reagują, czy nie ma problemu z akceptacją alarmu i czy np. nie buntują się.Luśka pisze: ↑24 lip 2021, 17:08stosowałam u swojego dziecka, dosyć szybko to dało efekty, polecam jeśli się zastanawiasz nad zakupemTruśka pisze: ↑22 lip 2021, 8:30A czy któraś z Was stosowała alarm wybudzeniowy i może coś na ten temat napisać z własnego doświadczenia? Zastanawiam się nad wprowadzeniem tej metody, podobno jest dosyć skuteczna.Luśka pisze: ↑21 lip 2021, 19:41
myślę, że dobrze by było przynajmniej przez miesiąc prowadzić taki dzienniczek, lekarz bedzie miał lepszy ogląd sytuacji
Post autor: Łucja »
Myślę, z to zależy od dziecka. Jak wytłumaczysz co to jest i jak działa to dziecko nie będzie się bało, nie będzie czuc dyskomfortu większego niż sam fakt moczenia się w nocy. Kilkulatki ju naprawdę duzo rozumieją, wiedzą, ze to nie ma im zrobić krzywdy, tylko pomócTruśka pisze: ↑26 lip 2021, 7:32 A czy Twoje dziecko długo musiało się przyzwyczajać do tego sprzętu? Zastanawia mnie, jak dzieci na to reagują, czy nie ma problemu z akceptacją alarmu i czy np. nie buntują się.
- kana