Prowadzę od niedawna własną galerię sztuki i na ostatnim wernisażu interesowało się moimi dziełami wielu gości. Niektórzy mieszkają za granicą i prosili o wysyłkę obrazów bezpiecznym kurierem. Jeszcze nie wysyłałam swoich prac i rozmyślam nad wyborem właściwej firmy transportowej. Przesyłki na pewno muszą być ubezpieczone, ale nie wiem, jaki spedytor byłby najpewniejszy.
abb trio 27.6
Transport dzieł sztuki
Wszystko, na co nie było miejsca w pozostałych kategoriach.
- alfie
Re: Transport dzieł sztuki
Transport takich delikatnych i bardzo wartościowych rzeczy to faktycznie bardzo duże wyzwanie. Z pewnością musi to być firma, która będzie wiedziała jak odpowiednio i dobrze zabezpieczyć takie dzieła. Z mojego doświadczenia mogę polecić firmę Speedpack https://www.speedpack.com.pl/. Jak dla mnie są oni najlepsi, a ich pracownicy posiadają wiedzę jak powinno się daną paczkę zabezpieczyć no i można tam ubezpieczyć każdą jedną rzecz.
- Weronka
Muszę przyznać rację, jeśli chodzi o Speedpak. To nie tylko profesjonaliści z dużym doświadczeniem, ale firma, która szanuje swoich klientów. Pamiętam, jak źle zaadresowałam paczkę, a już ją przekazałam do wysłania. Nie było dla nich problemu, żebym mogła zrobić korektę. Pracownicy są bardzo uprzejmi i z chęcią pomagają. Oczywiście paczka dotarła pod właściwy adres idealnie w terminie.
- kwadracik
Nigdy nie próbowałam wysyłać tak kosztownych i drogocennych rzeczy. Ale na Twoim miejscu bardzo dokładnie sprawdziłabym wszystkie firmy i wybrała tę najlepszą, która ma już jakieś doświadczenie a transporcie takich dzieł sztuki. Bo jednak wymagają one szczególnej ostrożności. Sądzę, że jak już znajdziesz tę firmę to warto podpisać z nią umowę na dłużej by w razie czego nie potrzebnie szukać nowej.